Page 1 of 1

27b6 cause MII12000 to fail at boot (Compact Flash)

Posted: Tue Aug 07, 2007 1:11 pm
by lofty69
Just upgraded to 27b6 (from b2) and I'm now getting the following when booting:

loading kernel modules ...

Then at the top of the screen in black..

ata1.00: cmd c8/00:08:00:00:00/00:00:00:00:00/ec tag 0 cdb 0x0 data 4096 in

followed by:

waiting for directory /minimyth to mount ...

then more ata messages that just flash up, followed by:

waiting for directory /minimyth to mount ...

This just now loops.

Posted: Tue Aug 07, 2007 7:21 pm
by Pablo
It may be the IDE driver. Could you try 27b7?

Posted: Tue Aug 07, 2007 9:24 pm
by lofty69
Hi Pablo,

Tested 27b7 and I can now start myth, however it is still very slow. It sits at waiting for directory /minimyth to mount ... for a long time with the IDE light on. Is DMA disabled for this build as this looks like it is having problems connecting. I will post you the messages log.

Thanks

Posted: Thu Aug 09, 2007 1:23 am
by Pablo
Could you try 27b8?

Posted: Thu Aug 09, 2007 8:38 am
by lofty69
Thanks Pablo, all working again.

Posted: Thu Aug 09, 2007 4:02 pm
by Pablo
I am glad that it works now.

Using the information from your log file, I added your Compact Flash card to the kernel's DMA blacklist for disk drives.

Posted: Sun Aug 12, 2007 10:26 am
by lofty69
Hi Pablo, upgraded my second frontend (EN12000) and have the same issue. I thought they were the same card but they are not. This card shows up as a SDCFH-1024 in /var/log/messages

Posted: Sun Aug 12, 2007 8:42 pm
by Pablo
Could you give the latest test release (0.20.1-28b1) a try?

I have changed how I patch the kernel to handle DMA issues Compact Flash. Instead of using the DMA blacklist, I have patched the kernel so that it disables DMA on all Compact Flash devices connected to an IDE or ATA interface (at least that is the intent of the patch).

Posted: Mon Aug 13, 2007 9:52 am
by lofty69
Thanks Pablo, all works. Excellent support as usual :D