Can't Start X, Can't figure out why. Plz Help!!

Help with booting MiniMyth

Moderator: Pablo

Post Reply
bcromwell
Contributor
Posts: 64
Joined: Thu Nov 22, 2007 5:08 am

Can't Start X, Can't figure out why. Plz Help!!

Post by bcromwell » Thu Nov 22, 2007 5:15 am

New to mini myth and have managed to get Pxe boot, Nfs exporting and the base system configured, but for the life of me can't get X to start.
Currently running minimyth-0.20.2-30
The only real error message I see of value is Cannot open /dev/tty0.
Any thought's/Idea's?

I did a

Code: Select all

ls -l /dev/tty[0-9]
crw-rw---- 1 root root 4, 0 Nov 21 23:33 /dev/tty0
crw-rw---- 1 root root 4, 1 Nov 21 23:33 /dev/tty1
crw-rw---- 1 root root 4, 2 Nov 21 23:33 /dev/tty2
crw-rw---- 1 root root 4, 3 Nov 21 23:33 /dev/tty3
crw-rw---- 1 root root 4, 4 Nov 21 23:33 /dev/tty4
crw-rw---- 1 root root 4, 5 Nov 21 23:33 /dev/tty5
crw-rw---- 1 root root 4, 6 Nov 21 23:33 /dev/tty6
crw-rw---- 1 root root 4, 7 Nov 21 23:33 /dev/tty7
crw-rw---- 1 root root 4, 8 Nov 22 04:04 /dev/tty8
crw-rw---- 1 root root 4, 9 Nov 21 23:33 /dev/tty9

And it appears the dev's are there...

Xorg.0.log output:

_XSERVTransmkdir: Owner of /tmp/.X11-unix should be set to root

X Window System Version 7.2.0
Release Date: 22 January 2007
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.2
Build Operating System: UNKNOWN
Current Operating System: Linux mythLR 2.6.21.7 #1 SMP Thu Aug 30 20:46:50 PDT 2
007 i686
Build Date: 30 August 2007
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Nov 22 04:05:59 2007
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "Layout1"
(**) |-->Screen "Screen1" (0)
(**) | |-->Monitor "Monitor1"
(**) | |-->Device "Device_nvidia"
(**) |-->Input Device "Mouse1"
(**) |-->Input Device "Keyboard1"
(**) FontPath set to:
/usr/lib/X11/fonts/TTF,
/usr/lib/X11/fonts/misc
(**) RgbPath set to "/usr/share/X11/rgb"
(**) ModulePath set to "/usr/lib/nvidia/xorg/modules,/usr/lib/xorg/modules"
(**) Option "AllowMouseOpenFail"
(**) Option "XkbDisable"
(**) Option "BlankTime" "0"
(**) Option "StandbyTime" "0"
(**) Option "SuspendTime" "0"
(**) Option "OffTime" "0"
(**) Option "NoPM"
(**) Xkb disabled
(WW) xf86ReadBIOS: Failed to open /dev/mem (Permission denied)
(II) Loader magic: 0x81b35c0
(II) Module ABI versions:
X.Org ANSI C Emulation: 0.3
X.Org Video Driver: 1.1
X.Org XInput driver : 0.7
X.Org Server Extension : 0.3
X.Org Font Renderer : 0.5
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libpcidata.so
(II) Module pcidata: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 1.1

Fatal server error:
xf86OpenConsole: Cannot open /dev/tty0 (No such file or directory)

(WW) xf86CloseConsole: KDSETMODE failed: Bad file descriptor
(WW) xf86CloseConsole: VT_GETMODE failed: Bad file descriptor
root@mythLR:/var/log $[/code]

Pablo
Site Admin
Posts: 4182
Joined: Tue Dec 14, 2004 2:13 am
Location: La Jolla
Contact:

Post by Pablo » Thu Nov 22, 2007 5:27 am

When you extracted the NFS tarball, did you extract it as root? If not, then there could be problems because the tarball contains device nodes that must be created and binaries (included X) that must be installed SUID.
MiniMyth running on an Acer ApireRevo 3610 and a Zotac ZBOX-ID80-U. Find out more at my MythTV page.

bcromwell
Contributor
Posts: 64
Joined: Thu Nov 22, 2007 5:08 am

Post by bcromwell » Thu Nov 22, 2007 6:03 am

Wow you are good!! I had untar'ed it on a different machine (as root) and moved over via nfs. This time I untar directly on the nfs host (as root) and everything is up!! You rock!

Post Reply