Page 2 of 2

Posted: Sun Mar 16, 2008 11:47 pm
by Pablo
Yes, that is a bug. It will be fixed in the next version.

Posted: Tue Mar 18, 2008 4:24 am
by mx-5
Thank Pablo. It's working with 0.20.2-43 released today!
Great job!

pathing error again?

Posted: Sat May 09, 2009 3:06 am
by joebloggs761
Hello All,
Have used MythTV a little, but first time trying MiniMyth.

I have a problem with TFTP booting, i think it might be a pathing problem similar to what has been described before.

I have tested with 21.0-66 and 21.0-67b5, the problem appears to exist in both.

I should also point out that I am currently testing in a `VirtualBox` VM, so not sure if that will make any difference.

Here are some details of the boot process from my logs

May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.0 to 192.168.1.21:2070
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.0 to 192.168.1.21:2071
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.cfg/4ea8d383-4b8d-44be-9ed2-74ae7c7f7244 to 192.168.1.21:57089
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.cfg/01-08-00-27-f6-99-93 to 192.168.1.21:57090
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.cfg/C0A80115 to 192.168.1.21:57091
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.cfg/C0A8011 to 192.168.1.21:57092
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.cfg/C0A801 to 192.168.1.21:57093
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.cfg/C0A80 to 192.168.1.21:57094
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.cfg/C0A8 to 192.168.1.21:57095
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.cfg/C0A to 192.168.1.21:57096
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.cfg/C0 to 192.168.1.21:57097
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.cfg/C to 192.168.1.21:57098
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/pxelinux.cfg/default to 192.168.1.21:57099
May 9 21:33:54 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/minimyth-0.21.0-66/kernel to 192.168.1.21:57100
May 9 21:33:55 myth-pxe atftpd[2497]: Serving /var/lib/tftpboot/minimyth-0.21.0-66/rootfs to 192.168.1.21:57101
May 9 21:34:42 myth-pxe dhcpd: DHCPDISCOVER from 08:00:27:f6:99:93 via eth0
May 9 21:34:42 myth-pxe dhcpd: DHCPOFFER on 192.168.1.21 to 08:00:27:f6:99:93 via eth0
May 9 21:34:42 myth-pxe dhcpd: DHCPREQUEST for 192.168.1.21 (192.168.1.253) from 08:00:27:f6:99:93 via eth0
May 9 21:34:42 myth-pxe dhcpd: DHCPACK on 192.168.1.21 to 08:00:27:f6:99:93 via eth0
May 9 21:34:45 myth-pxe atftpd[2497]: Serving var/lib/tftpboot/conf/default/minimyth.conf to 192.168.1.21:41430
May 9 21:39:46 myth-pxe atftpd[2497]: atftpd terminating after 300 seconds
May 9 21:39:46 myth-pxe atftpd[2497]: Main thread exiting

This line seems to be missing a leading forward slash
Leading to the minimyth.conf can not be found error.

May 9 21:34:45 myth-pxe atftpd[2497]: Serving var/lib/tftpboot/conf/default/minimyth.conf to 192.168.1.21:41430

Any thoughts or suggestions would be apprecitated

Re: Help! error: 'minimyth.conf' not found

Posted: Sun May 10, 2009 10:13 pm
by Pablo
I believe I have tracked down the problem. A fix has been committed and will be in the next build (67b6).

Re: Help! error: 'minimyth.conf' not found

Posted: Tue May 12, 2009 12:41 pm
by joebloggs761
Thanks Pablo.

Looks like its working now
May 13 07:38:27 myth-pxe atftpd[3703]: Serving /var/lib/tftpboot/conf/default//minimyth.conf to 192.168.1.21:56413
May 13 07:38:28 myth-pxe dhcpd: DHCPDISCOVER from 08:00:27:f6:99:93 via eth0
May 13 07:38:28 myth-pxe dhcpd: DHCPOFFER on 192.168.1.21 to 08:00:27:f6:99:93 via eth0
May 13 07:38:28 myth-pxe dhcpd: DHCPREQUEST for 192.168.1.21 (192.168.1.253) from 08:00:27:f6:99:93 via eth0
May 13 07:38:28 myth-pxe dhcpd: DHCPACK on 192.168.1.21 to 08:00:27:f6:99:93 via eth0

There is a second forward slash in the path, but it appears that the client is correctly picking up the config file.

I am getting errors in relation to my settings, but i am 95% sure those are my mistakes.
I will post back any further problems or success.

Thanks for the quick turn around.

Re: Help! error: 'minimyth.conf' not found

Posted: Wed May 20, 2009 5:16 am
by Pablo
I am glad that fixed it. The extra forward slash should be fixed now as well.