Page 1 of 1

Anybody successfully running an EPIA-EN board??

Posted: Tue May 20, 2008 8:39 pm
by BobLHead
I'm not able to get X to configure properly. I'm thinking this is just another case of don't buy EPIA.

Posted: Wed May 21, 2008 9:44 am
by lofty69
yes, been running minimyth on mine for a while now.

Posted: Wed May 21, 2008 5:35 pm
by Pablo
This board drives the television outputs with the VT1625M HDTV encoder. Sadly, the support for this chip in the openchrome driver is rather limited. Whether or not it works appears to depend on the resolution and output chosen (no, I do not know what combinations work).

Of course, those using the VGA output bypass VT1625M. Therefore, they will likely have no problems with X.

Yeah, but are you using TV out?

Posted: Thu May 22, 2008 1:57 am
by BobLHead
yes, been running minimyth on mine for a while now.
Are you using TV out, if so, how do you have X configured?

OpenChrome won't work. Let's talk Unichrome

Posted: Thu May 22, 2008 2:04 am
by BobLHead
Pablo wrote:Whether or not it works appears to depend on the resolution and output chosen (no, I do not know what combinations work).
In openchrome, there's only 4: 720x480Over, 720x480Under, 720x480Fit, 640x480. They all look different, and they all fail. You're also not allowed to use custom modelines. Seems pretty clear I need to get a new monitor or I need to try the Unichrome drivers which have their own set of drawbacks.

I notice the unichrome drivers aren't included in minimyth. Any quick way to add them without having to get into the build environment? From what I can tell, the unichrome drivers aren't built, anyway. They're distributed in binary form.

Posted: Thu May 22, 2008 3:00 am
by Pablo
You can add a custom modeline using MM_X_MODELINE.

It is my understanding that XvMC-VLD support was removed from the unichrome drivers until all the mode setting and functional partitioning was cleaned up.

It's the driver

Posted: Sat May 24, 2008 4:58 pm
by BobLHead
Pablo wrote:You can add a custom modeline using MM_X_MODELINE.
It's not minimyth that's the problem. It's the openchrome drivers. The openchrome drivers validate any custom modelines. That's "validate" - pronounced reject - so it's openchrome's modes or the highway.

Re: Yeah, but are you using TV out?

Posted: Sat May 24, 2008 6:51 pm
by lofty69
BobLHead wrote:
yes, been running minimyth on mine for a while now.
Are you using TV out, if so, how do you have X configured?
running over vga to an lcd.

Posted: Sat May 24, 2008 8:01 pm
by Pablo
If you are using VGA, then you should be able to use standard resolutions.

Have you tried

Code: Select all

MM_X_OUTPUT_VGA='auto'
MM_X_RESOLUTION="1024x768"