Page 1 of 1

No more process left in this run level

Posted: Thu Apr 23, 2009 11:46 pm
by c172cpt
Ok now i have an actual computer and i have got the network booting started but i now get an error that says no more process left in this run level

i also get an error on boot about an undefined video mode

how do i troubleshoot this
also which video driver do i need here is my lspci -nm

minimyth@minimyth-frontend:~ $ lspci -nm
00:00.0 "0600" "1039" "0630" -r21 "" ""
00:00.1 "0101" "1039" "5513" -rd0 -p80 "1043" "8035"
00:01.0 "0601" "1039" "0018" "" ""
00:01.2 "0c03" "1039" "7001" -r07 -p10 "1039" "7001"
00:01.3 "0c03" "1039" "7001" -r07 -p10 "1039" "7000"
00:02.0 "0604" "1039" "0001" "" ""
00:05.0 "0401" "13f6" "0111" -r10 "1043" "8035"
00:0d.0 "0200" "10b7" "9200" -r78 "10b7" "1000"
01:00.0 "0300" "1039" "6300" -r21 "1043" "8035"

Posted: Fri Apr 24, 2009 12:19 am
by Pablo
You need the sis xorg driver. It is included in the MiniMyth build system but is not included in the default MiniMyth binary.

Posted: Fri Apr 24, 2009 12:29 am
by c172cpt
please forgive me but i am new to minimyth and a novice at linux how do i get the driver installed or find out if it is available

also i noticed this in my log any ideas, your help is greatly appreciated

root@minimyth-frontend:~ # tail /var/log/minimyth.log
Capture channels: Front Left - Front Right
Limits: Playback 0 - 31
Front Left: Playback 28 [90%] [on] Capture [off]
Front Right: Playback 28 [90%] [on] Capture [off]
minimyth: configuring video ...
minimyth: starting LCD/VFD ...
minimyth: configuring MythTV ...
minimyth: mount of 'MM_THEME_URL=hunt:themes/G.A.N.T.sfs' failed.
Exiting eval via last at /etc/rc.d/rc.pl line 84.
minimyth: init failed. check '/var/log/messages' for further details.

root@minimyth-frontend:~ # tail /var/log/messages
Apr 23 19:25:51 (none) local0.info minimyth: starting LCD/VFD ...
Apr 23 19:25:51 (none) local0.info minimyth: configuring MythTV ...
Apr 23 19:25:51 (none) local0.info minimyth: fetching 'hunt:themes/G.A.N.T.sfs':
local file will be '/initrd/rw/loopfs/~usr~share~mythtv~themes~G.A.N.T/image.sf
s'.
Apr 23 19:25:51 (none) local0.info minimyth: fetching 'hunt:themes/G.A.N.T.sfs':
URL 'tftp://192.168.2.80/PXEClient//themes/G.A.N.T.sfs' not fetched (it may not
exist).
Apr 23 19:25:51 (none) local0.info minimyth: fetching 'hunt:themes/G.A.N.T.sfs':
URL 'tftp://192.168.2.80/PXEClient/conf/minimyth-frontend/themes/G.A.N.T.sfs' n
ot fetched (it may not exist).
Apr 23 19:25:51 (none) local0.info minimyth: fetching 'hunt:themes/G.A.N.T.sfs':
URL 'tftp://192.168.2.80/PXEClient/conf/default/themes/G.A.N.T.sfs' not fetched
(it may not exist).
Apr 23 19:25:51 (none) local0.err minimyth: mount of 'MM_THEME_URL=hunt:themes/G
.A.N.T.sfs' failed.
Apr 23 19:25:51 (none) local0.info minimyth: init failed. check '/var/log/messag
es' for further details.
Apr 23 23:25:51 (none) daemon.info init: no more processes left in this runlevel
Apr 23 19:28:06 (none) auth.notice su: + /dev/pts/0 minimyth:root

Posted: Mon Apr 27, 2009 4:59 pm
by Pablo
c172cpt wrote:Apr 23 19:25:51 (none) local0.info minimyth: fetching 'hunt:themes/G.A.N.T.sfs': local file will be '/initrd/rw/loopfs/~usr~share~mythtv~themes~G.A.N.T/image.sfs'.
Apr 23 19:25:51 (none) local0.info minimyth: fetching 'hunt:themes/G.A.N.T.sfs': URL 'tftp://192.168.2.80/PXEClient//themes/G.A.N.T.sfs' not fetched (it may not exist).
Apr 23 19:25:51 (none) local0.info minimyth: fetching 'hunt:themes/G.A.N.T.sfs': URL 'tftp://192.168.2.80/PXEClient/conf/minimyth-frontend/themes/G.A.N.T.sfs' not fetched (it may not exist).
Apr 23 19:25:51 (none) local0.info minimyth: fetching 'hunt:themes/G.A.N.T.sfs': URL 'tftp://192.168.2.80/PXEClient/conf/default/themes/G.A.N.T.sfs' not fetched (it may not exist).
Apr 23 19:25:51 (none) local0.err minimyth: mount of 'MM_THEME_URL=hunt:themes/G.A.N.T.sfs' failed.
The above indicates that MiniMyth could not fetch the G.A.N.T theme squashfs image. MiniMyth looked in three places on your TFTP server and could not find it.

The theme squashfs images should be in the themes directory on your TFTP server. The themes directory should be in the directory that contains the rootfs image.

If you post the TFTP server's directory structure as well as the contents of the frontend file /etc/conf.d/dhcp, then I can try to track down the problem.

got that figured out

Posted: Tue Apr 28, 2009 1:42 am
by c172cpt
spent quite a bit of time and i got the theme error messages to go away, now i don't know how to get the video driver working, i was told to just go out and get an intel or nvidia card, i would prefer to stick with what i have in it right now

Posted: Mon May 04, 2009 4:40 am
by Pablo
The current test build (67b3) includes the sis driver, which should be the video driver that you need.