Page 1 of 1

New build fails booting on the system with USB audio

Posted: Sat May 08, 2010 3:59 pm
by YuChem
I was trying to fix UTF characters file issue as described in viewtopic.php?f=1&t=2562&p=12870&hilit= ... tf8#p12864 downloaded new beta 22.73b9. It fails to boot on the system working with no problem on build 22.72
It looks like the problem might be in audio configuration. My onboard audio is disabled, I use external USB speakers Logitech Z-10

this is what I have found in messages log:

Code: Select all

May  8 00:08:57 (none) local0.info minimyth: configuring audio ...
May  8 00:09:07 (none) local0.err minimyth: the audio driver does not appear to be loaded.

Re: New build fails booting on the system with USB audio

Posted: Tue May 11, 2010 3:19 pm
by Pablo
Could you post the output of lsusb?

Re: New build fails booting on the system with USB audio

Posted: Wed May 12, 2010 1:08 am
by YuChem
Hi Pablo, thank you for the reply. here is the output of the lsusb:

Code: Select all

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 0471:0815 Philips eHome Infrared Receiver
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 002: ID 046d:0a07 Logitech, Inc.
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
and here is the related part of the messages log:

Code: Select all

May 11 20:04:01 (none) local0.warn minimyth: 'unknown audio device. assuming audio device number is '0'.
May 11 20:04:01 (none) local0.warn minimyth: 'unknown audio card. assuming audio card number is '0'.
May 11 20:04:01 (none) local0.info minimyth: starting system logging ...

---- cut ----

May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: usbcore: registered new interface driver hiddev
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: generic-usb 0003:046D:0A07.0001: hiddev96,hidraw0: USB HID v1.10 Device [Logitech Z-10 USB Speaker] on usb-0000:00:1d.1-1/input2
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: input: Logitech Z-10 USB Speaker as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb3/3-1/3-1:1.3/input/input2
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: generic-usb 0003:046D:0A07.0002: input,hidraw1: USB HID v1.10 Device [Logitech Z-10 USB Speaker] on usb-0000:00:1d.1-1/input3
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: usbcore: registered new interface driver usbhid
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: usbhid: v2.6:USB HID core driver
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: lirc_dev: IR Remote Control driver registered, major 61 
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: lirc_mceusb: Windows Media Center Edition USB IR Transceiver driver for LIRC 1.90
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: lirc_mceusb: Daniel Melander <lirc@rajidae.se>, Martin Blatter <martin_a_blatter@yahoo.com>, Dan Conti <dconti@acm.wwu.edu>
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: usb 2-2: reset full speed USB device using uhci_hcd and address 2
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: lirc_dev: lirc_register_driver: sample_rate: 0
May 11 20:04:01 (none) user.warn kernel: lirc_mceusb[2]: Philips eHome Infrared Transceiver on usb2:2
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: usbcore: registered new interface driver lirc_mceusb
May 11 20:04:01 (none) user.info kernel: usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio

Re: New build fails booting on the system with USB audio

Posted: Thu May 27, 2010 2:41 pm
by Pablo
Odd. Could you try it with test version 73b10?

Re: New build fails booting on the system with USB audio

Posted: Fri May 28, 2010 4:54 am
by YuChem
You're good!
New build 73b10 works just great, the cyrillic font issue has been resolved as well.

BTW, I have noticed one issue with sound: when playing video library with mplayer, sound controls do not work. The level idicator on the screen moves from mute to 100% but sound level stays the same. It looks like this started when I first installed 0.22 build. I have jumped from 0.21 - 68 to 0.22 build 72.
Any advice? not urgent though.

Thank you