X broken on A8N-VM CSM with 25.3-82

Help with booting MiniMyth

Moderator: Pablo

Post Reply
notfred
New Member
Posts: 9
Joined: Tue Feb 22, 2005 8:29 pm

X broken on A8N-VM CSM with 25.3-82

Post by notfred » Thu Nov 29, 2012 2:16 am

The Asus A8N-VM CSM has an NVIDIA GeForce 6150 GPU which lspci reports as 10de:0240. Minimyth 25.2-81 autodetected the nvidia driver for this. There was no specific device entry in /usr/lib/udev/rules.d/05-minimyth-detect-video.rules for this so it triggered off the generic vendor one and it worked well.

I just upgraded to 25.3-82 and this gains an entry for this device id so it gets the nouveau driver. As soon as the driver module loads in to the kernel (progress bar is maybe 1/3 of the way) the video gets corrupted and it also fails to start X. I tried forcing it to the nvidia driver with MM_X_DRIVER='nvidia' but the legacy nvidia driver has been removed so the kernel module fails to load reporting:
NVRM: The NVIDIA GeForce 6150 GPU installed in this system is
NVRM: supported through the NVIDIA 304.xx Legacy drivers. Please
NVRM: visit http://www.nvidia.com/object/unix.html for more
NVRM: information. The 310.19 NVIDIA driver will ignore
NVRM: this GPU. Continuing probe...
NVRM: No NVIDIA graphics adapter found!

Is it possible to add the 304.xx Legacy driver back in to the build and maybe remove this one from the nouveau detection list?

Pablo
Site Admin
Posts: 4182
Joined: Tue Dec 14, 2004 2:13 am
Location: La Jolla
Contact:

Re: X broken on A8N-VM CSM with 25.3-82

Post by Pablo » Thu Nov 29, 2012 2:28 am

Yes. I will add back 304.64, make it the default and update the driver autodetect.
MiniMyth running on an Acer ApireRevo 3610 and a Zotac ZBOX-ID80-U. Find out more at my MythTV page.

brown_m_k
Member
Posts: 45
Joined: Fri May 08, 2009 2:00 am

Re: X broken on A8N-VM CSM with 25.3-82

Post by brown_m_k » Sun Dec 02, 2012 5:30 am

Pablo wrote:Yes. I will add back 304.64, make it the default and update the driver autodetect.
Thank you Paul!

This also affects the 6150 analog HD outputs on my M2NPV-VM. I reverted back to -81 to work around it for now.

Welcome back! We missed you!

/Mike

jeffborg
Member
Posts: 24
Joined: Sun Sep 02, 2007 12:34 pm

Re: X broken on A8N-VM CSM with 25.3-82

Post by jeffborg » Mon Dec 10, 2012 2:29 am

Thanks too,

This would also fix my problem (see post in General Help)

Post Reply