ASUS S1-AT5NM10E slow since 0.24.1-78

Ask for hardware advice here

Moderator: Pablo

Post Reply
martingu
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Feb 13, 2011 2:12 pm

ASUS S1-AT5NM10E slow since 0.24.1-78

Post by martingu » Sun Dec 11, 2011 1:38 pm

Hi all,

First, Minimyth is a great piece of software. It makes using MyhTV so much easier for me since I have been using Via Epia boards as frontends.

Currently, my frontend is a Asus S1-AT5NM10E Barebone with 2 GB of RAM. It boots over a NFS root file system and I had no problems with 0.23.1-76.

Recently I have upgraded my backend to 0.24.1 and therefore I switched minimyth to 0.24.1-78.
Booting is more or less the same as with the previous version.
But when it comes to "Configuring X", the system starts to really become slow.
From "Configuring X" to being able to navigate the menu it takes several (> 5) minutes.
/var/log/messages shows lots of "Error: Failed to load 'Droid Sans', got 'Liberation Sans' instead" errors, but I doubt that this is the reason for the bad performance.

Navigating from the main menu to the media library (ie pushing the ok button and wait for being able to chose between recordings, mythvideo, etc) it takes 10 seconds.
CPU-Utilization is at 100 %.

SD-Video playback stutters a little bit, although the "VDPAU normal" playback profile is selected. CPU-Utilization is just at about 10-20% when playing back video.

Unfortunately, I was unable to find the 0.24.1-76 download for comparison. And I'm too lazy to switch my backend back to 0.23 to try 0.23.1-78 (I will, if there's no other possibility left).

The only other frontend I was able to try is the Windows binary on my laptop. It works like a charm. So everything seems to be fine with the backend.

I really appreciate any help! If I can give you more details about my soft- or hardware setup, don't hesitate to tell me.

Best,
Martin

martingu
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Feb 13, 2011 2:12 pm

Re: ASUS S1-AT5NM10E slow since 0.24.1-78

Post by martingu » Wed Dec 14, 2011 8:20 pm

Further investigations show segfaults in the log file:

---
Dec 14 20:17:05 minimyth3 user.info kernel: mythfrontend[2117]: segfault at 6 ip b42f7e80 sp bfb13048 error 6 in libnvidia-tls.so.290.10[b42f7000+3000]
...
Dec 14 20:17:09 minimyth3 user.info kernel: mythfrontend[2119]: segfault at 6 ip b42f7e80 sp bfaf2a08 error 6 in libnvidia-tls.so.290.10[b42f7000+3000]
...
Dec 14 20:17:15 minimyth3 user.info kernel: mythfrontend[2001]: segfault at 2 ip b42f7cd6 sp af17c320 error 4 in libnvidia-tls.so.290.10[b42f7000+3000]
...

Seems to be a problem with the nvidia driver!?
The frontend crashes and leaves me with a blinking cursor in the top left of the screen...

I really appreciate any hints

Best wishes,
Martin

Pablo
Site Admin
Posts: 4182
Joined: Tue Dec 14, 2004 2:13 am
Location: La Jolla
Contact:

Re: ASUS S1-AT5NM10E slow since 0.24.1-78

Post by Pablo » Wed Mar 07, 2012 4:42 am

Is it any better with 0.24.2-79, which contains a newer NVIDIA driver?
MiniMyth running on an Acer ApireRevo 3610 and a Zotac ZBOX-ID80-U. Find out more at my MythTV page.

Post Reply