MiniMyth for MythTV 0.19

Announce/Discuss projects you are working on for MiniMyth

Moderator: Pablo

MartinE75
Member
Posts: 33
Joined: Sat May 08, 2004 2:48 pm
Location: AUSTRIA

beta4

Post by MartinE75 » Thu Mar 23, 2006 8:20 am

Thanks for the quick response.

Yes, i am waiting for the issue with LIRC not getting the pinsys driver correctly as mentioned above. At the moment i always have to start my second PC so that i can change the lirc startup script on the minimyth machine - this is a little bit "inconvenient" :-)

Martin

monkeyBox
Member
Posts: 48
Joined: Sat Sep 06, 2003 6:22 am
Location: Kansas, USA

Re: Out of memory while watching livetv?

Post by monkeyBox » Sun Apr 02, 2006 8:41 pm

Pablo wrote:
monkeyBox wrote:
Pablo wrote: Don't watch for so long. ;-)

I have never seen this. How much memory do you have?
I have 256MB. Is that not enough? Are there any certain settings in mythfrontend that tend to use a lot more memory?
I have heard of other people having problems with 256MB of memory. I run with 512MB, and 'cat /proc/meminfo' shows that I am using more than 256MBs.
I just upgraded to 512MB, and it still crashed. Here's the error in /var/log/messages:

Code: Select all

Apr  2 14:33:11 myth1 user.err kernel: Out of Memory: Killed process 2331 (mythfrontend).
How is this happening??

rincewind23
Member
Posts: 23
Joined: Tue Feb 24, 2004 2:35 am

Post by rincewind23 » Fri Apr 07, 2006 11:48 am

Here's another problem I found:
Trying to run GAR against mythtv SVN version 9620, and I get the following during "make build"

Code: Select all

make[2]: Entering directory `/perforce/gar-minimyth/script/myth/mythstream'
[===== NOW BUILDING:    mythstream-v0.16_5      =====]
 ==> Grabbing download/mythstream-v0.16_5.patch.gar
        ==> Trying file//files/mythstream-v0.16_5.patch.gar
make[3]: Entering directory `/perforce/gar-minimyth/script/myth/mythstream'
make[3]: *** [file//files/mythstream-v0.16_5.patch.gar] Error 1
make[3]: Leaving directory `/perforce/gar-minimyth/script/myth/mythstream'
        ==> Trying file///perforce/gar-minimyth/source/mythstream-v0.16_5/mythstream-v0.16_5.patch.gar
make[3]: Entering directory `/perforce/gar-minimyth/script/myth/mythstream'
make[3]: *** [file///perforce/gar-minimyth/source/mythstream-v0.16_5/mythstream-v0.16_5.patch.gar] Error 1
make[3]: Leaving directory `/perforce/gar-minimyth/script/myth/mythstream'
        ==> Trying http//home.kabelfoon.nl/~moongies/sw9vc4htz2/mythstream-v0.16_5.patch.gar
make[3]: Entering directory `/perforce/gar-minimyth/script/myth/mythstream'
--11:34:06--  http://home.kabelfoon.nl/%7Emoongies/sw9vc4htz2/mythstream-v0.16_5.patch.gar
           => `download/partial/mythstream-v0.16_5.patch.gar'
Resolving home.kabelfoon.nl... 62.45.45.65
Connecting to home.kabelfoon.nl[62.45.45.65]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
11:34:06 ERROR 404: Not Found.

make[3]: *** [http//home.kabelfoon.nl/~moongies/sw9vc4htz2/mythstream-v0.16_5.patch.gar] Error 1
make[3]: Leaving directory `/perforce/gar-minimyth/script/myth/mythstream'
        ==> Trying http//linpvr.org/dnload/gar-source/mythstream-v0.16_5.patch.gar
make[3]: Entering directory `/perforce/gar-minimyth/script/myth/mythstream'
--11:34:06--  http://linpvr.org/dnload/gar-source/mythstream-v0.16_5.patch.gar
           => `download/partial/mythstream-v0.16_5.patch.gar'
Resolving linpvr.org... 66.152.98.201
Connecting to linpvr.org[66.152.98.201]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
11:34:06 ERROR 404: Not Found.

make[3]: *** [http//linpvr.org/dnload/gar-source/mythstream-v0.16_5.patch.gar] Error 1
make[3]: Leaving directory `/perforce/gar-minimyth/script/myth/mythstream'
*** GAR GAR GAR!  Failed to download download/mythstream-v0.16_5.patch.gar!  GAR GAR GAR! ***
make[2]: *** [download/mythstream-v0.16_5.patch.gar] Error 1
make[2]: Leaving directory `/perforce/gar-minimyth/script/myth/mythstream'
make[1]: *** [../../myth/mythstream/cookies/main.d/install] Error 2
make[1]: Leaving directory `/perforce/gar-minimyth/script/meta/minimyth'
make: *** [imgdep-main] Error 2
I have checked with a browser and the patch.gar file does indeed not exist at either of the URLs (and strangely enough when I hit the linpvr URL with firefox it redirects me to microsoft.com! but I found another way to check it). Does anyone know where this file really exists? Google is no help on this one.

Cheers,
KEv.

Pablo
Site Admin
Posts: 4182
Joined: Tue Dec 14, 2004 2:13 am
Location: La Jolla
Contact:

Post by Pablo » Fri Apr 07, 2006 3:05 pm

Oops, I forgot to check in some new files. If you do a 'p4 sync', then it should work.

rincewind23
Member
Posts: 23
Joined: Tue Feb 24, 2004 2:35 am

Post by rincewind23 » Fri Apr 07, 2006 8:40 pm

Sorted -working fine now, thanks!

iambujo
Member
Posts: 21
Joined: Fri Dec 03, 2004 4:17 am
Contact:

Post by iambujo » Sat Apr 22, 2006 12:53 am

I have a dumb question - where are the beta downloads? I went to download the latest minimyth-0.19, and the link in the thread failed. So, I have downloaded 0.19.0.1 from dnload/releases. Is this the valid link, and the latest build to download? Oddly I looked around and did not see anything else.

By the way, I have been running 0.17.0.0beta1 for about a year now, with great success. I cannot watch regular TV anymore! Thanks so much for all the great work! Even my wife is hooked...

Pablo
Site Admin
Posts: 4182
Joined: Tue Dec 14, 2004 2:13 am
Location: La Jolla
Contact:

Post by Pablo » Sat Apr 22, 2006 3:47 am

iambujo wrote:I have a dumb question - where are the beta downloads? I went to download the latest minimyth-0.19, and the link in the thread failed. So, I have downloaded 0.19.0.1 from dnload/releases. Is this the valid link, and the latest build to download? Oddly I looked around and did not see anything else.
0.19.0.1 is the latest release. I removed the betas for 0.19.0.1 since I posted 0.19.0.1.
By the way, I have been running 0.17.0.0beta1 for about a year now, with great success. I cannot watch regular TV anymore! Thanks so much for all the great work! Even my wife is hooked...
I am glad that it is working for you.

Eduardo
Contributor
Posts: 212
Joined: Thu Mar 04, 2004 6:30 pm
Location: Winnipeg, Canada

Post by Eduardo » Sat Apr 22, 2006 1:28 pm

Pablo wrote:
By the way, I have been running 0.17.0.0beta1 for about a year now, with great success. I cannot watch regular TV anymore! Thanks so much for all the great work! Even my wife is hooked...
I am glad that it is working for you.
Man I feel silly, I read that quote as there was a problem with watching live tv through myth 0.17 :oops:
Eduardo
-- M10000-Ezra 512M minimyth-0.19 / AMD 1.1 GHz 512M PVR350 w/tvout Myth 0.19 knoppmyth.R5B7

iambujo
Member
Posts: 21
Joined: Fri Dec 03, 2004 4:17 am
Contact:

Post by iambujo » Sat Apr 22, 2006 3:47 pm

Whoops, I guess that was a little unclear. Yes, Pablo read it right - I hate watching regular (non PVR) TV now, I depend upon Myth/Minimyth. Thanks again

trevarthan
Member
Posts: 34
Joined: Thu May 18, 2006 8:05 am

HDTV

Post by trevarthan » Thu May 18, 2006 8:12 am

Hello,

I just loaded 0.19-12 on my SP8000e and it plays SDTV great, but it has a few issues with HDTV:

1.) No video, either using the VGA output only, or the S-Video output, or the VGA + S-Vid. Gives me a sort of blueish screen.

2.) AC3/DTS passthrough doesn't seem to work. I even loaded my own known-good asoundrc from my other HDTV system (nvidia + Turtle Beach Riviera), and it still wouldn't work. I just get popping. non-passthrough SPDIF works fine though.

At the moment, I'm more concerned about #1, because I've seen reports that HDTV does indeed work with this board, and I'm really itching to see if the playback is any better than my nvidia 5200. Any ideas?

trevarthan
Member
Posts: 34
Joined: Thu May 18, 2006 8:05 am

Post by trevarthan » Fri May 19, 2006 4:30 am

Still struggling with this one. I can even play back a 1080i tennis clip using mythvideo and xine perfectly (minus the sound), but I still can't get any HDTV output inside myth's internal player.

I've tried turning off Bob deint, making sure the s-vid is completely disabled and no s-vid cable is attached at boot or after boot, I turned on Myth 0.19's Color OSD (successfully in SDTV), I tried playing with audio settings, etc. No change.

Since it works in Xine, I'm wondering if mythfrontend's ffmpeg somehow wasn't built with HDTV support or something. I can't think of what setting that would be though...

Any ideas? Does anyone here use HDTV?

trevarthan
Member
Posts: 34
Joined: Thu May 18, 2006 8:05 am

Post by trevarthan » Sun May 21, 2006 1:41 pm

Well, Ivor thinks he has a workaround for HDTV playback in myth:
http://wiki.openchrome.org/pipermail/op ... 01268.html

I guess I need to figure out how to patch and build my own GAR at this point. :)

Pablo
Site Admin
Posts: 4182
Joined: Tue Dec 14, 2004 2:13 am
Location: La Jolla
Contact:

Re: HDTV

Post by Pablo » Sun May 21, 2006 4:31 pm

trevarthan wrote:Hello,

I just loaded 0.19-12 on my SP8000e and it plays SDTV great, but it has a few issues with HDTV:

1.) No video, either using the VGA output only, or the S-Video output, or the VGA + S-Vid. Gives me a sort of blueish screen.

2.) AC3/DTS passthrough doesn't seem to work. I even loaded my own known-good asoundrc from my other HDTV system (nvidia + Turtle Beach Riviera), and it still wouldn't work. I just get popping. non-passthrough SPDIF works fine though.

At the moment, I'm more concerned about #1, because I've seen reports that HDTV does indeed work with this board, and I'm really itching to see if the playback is any better than my nvidia 5200. Any ideas?
In the past, I have had problems playing higher resolution HDTV with MythTV while Xine would play them fine. However, I have not tested it in some time since my SP8000E is connected to a SDTV at the moment (I am using my ASUS with my HDTV). I will add Ivor's patch and post a test version when the build is done.

I never used AC3/DTS passthrough with the VIA board. However, it works with my ASUS motherboard using MiniMyth's /etc/asound.conf file. I wonder if something else needs to be enabled using 'amixer'. When I get a chance, I will test AC3/DTS passthrough on my SP8000E.
MiniMyth running on an Acer ApireRevo 3610 and a Zotac ZBOX-ID80-U. Find out more at my MythTV page.

trevarthan
Member
Posts: 34
Joined: Thu May 18, 2006 8:05 am

Post by trevarthan » Sun May 21, 2006 7:06 pm

Not sure about the passthrough. It works fine from Xine when playing DVDs. But I still get scary sputter noise when I turn on AC3 passthrough and attempt to playback HDTV in Mythtv. AC3 passthrough with SDTV content (non AC3) works fine. I want to say the AC3 passthrough in MythTV just isn't working properly, but you mentioned that it works on a different board. :) Odd.

Pablo
Site Admin
Posts: 4182
Joined: Tue Dec 14, 2004 2:13 am
Location: La Jolla
Contact:

Re: HDTV

Post by Pablo » Sun May 21, 2006 7:16 pm

Pablo wrote:I will add Ivor's patch and post a test version when the build is done.
I have uploaded a version with Ivor's patch: http://linpvr.org/dnload/releases/testing/0.19-13beta2/.
MiniMyth running on an Acer ApireRevo 3610 and a Zotac ZBOX-ID80-U. Find out more at my MythTV page.

Post Reply